Zo creëer jij een gezond ritme in je administratie

Ben jij ook zo van de ritmes? Iedere dag ontbijt je rond 8 uur en je luncht rond 12 uur. ’s Avonds rond een uur of 6 gebruik je (vaak samen met je familie) een warme avondmaaltijd.

 

Waar is dit goed voor? We weten allemaal dat de lunch overslaan ervoor zorgt dat je om 3 uur echt trek krijgt. Grote kans dat je dan gaat snaaien: een gevulde koek, een reep chocolade of een zak chips; net wat er in de buurt is. Maar als je complete maaltijden eet rond 8 uur, 10 uur, 12 uur, 2 uur, 4 uur… dan heb je om 6 uur weinig zin in een gezonde maaltijd.

 

Ritme dus. Alles binnen de juiste proporties. Op een gezonde manier. Zo weten we waar we aan toe zijn!

Maak een gezond ritme in jouw administratie met Profit First

En zo werkt het ook met de administratie binnen jouw onderneming. Bouw hier een gezond ritme voor op. Zo weet je waar je aan toe bent. Zo hoef je er niet op elk denkbaar moment over in te zitten of het wel goed komt met je administratie. En zo ben je er ook niet de hele dag druk mee.

 

 

Bouw een ritme op waarbij je iedere dag even je banksaldo checkt. Krijg feeling met wat hier gebeurt en zorg dat dit banksaldo jou voldoende inzicht geeft. Ook zorg je er dagelijks voor dat alle bonnen van die dag ingescand worden en in je boekhouding terecht komen. De facturen die je vandaag in je mail ontving, stuur je ook gelijk door naar je boekhouding.

 

Eén keer per week betaal je alle facturen die betaald moeten worden. Hier hoef je echt niet dagelijks mee bezig te zijn. Verzamel dit voor één vast moment. En als jij hier een vast moment in de week voor hebt gereserveerd dan weet je van tevoren ook dat het gebeurt. Geen paniekvoetbal op het moment zich iets voordoet, maar rust en ritme.

 

Werk je met Profit First dan ken je nog meer ritmes. Zo zal je twee keer per maand op een vaste dag al het geld wat op je Ontvangstenrekening is binnengekomen verdelen over je verschillende potjes. Je winst, je salaris, het belastinggeld en het geld dat beschikbaar is voor je kosten.

 

Elk kwartaal evalueer je of je verdeling nog klopt.

CHECK WANNEER DE VOLGENDE

PROFIT FIRST TRAINING IS

Scroll naar top
Credo Financiële Administraties draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches