Wie geeft jou een schop onder je achterste?

Misschien denk je: wat een vraag? 

Toch is dit voor mij niet zo’n vraag. Ik ken mezelf. 

Als ik mezelf geen deadlines stel dan gebruik ik alle ruimte die er in mijn agenda is. Prioriteit is ver te zoeken. Ik kan met alles ‘druk’ zijn en niets gedaan hebben. Maar dit geeft allemaal geen voldaan gevoel. 

 

Is het voor mij voldoende als ik dus deadlines voor mezelf maak? 

Zo maakte ik in november mijn winstgevende plan voor 2020. Hoe is het hier mee? Loop ik op schema? Eerlijk: Het gaat best goed met m’n plan. Het ligt echt niet in de kast te verstoffen. Elke week verbind ik me er opnieuw aan. Zo heb ik mijn ‘waarom’ weer helder. Ik weet weer waar ik voor wilde gaan. Ik weet welke onderdelen er aan gaan bijdragen om mijn omzetplan te realiseren. En ik weet welke stappen ik nu dus moet zetten om mijn plan werkelijkheid te laten worden.

Accountability

Om even een concreet voorbeeld te noemen: In maart geef ik de workshop Jouw winstplan. Hier wil ik graag vijf deelnemers voor hebben. Ik heb bij het schrijven van deze blog twee aanmeldingen. Dus er is werk aan de winkel! En wel leuk om te weten: ik ga jou dan leren hoe je jouw eigen plannen concreet maakt. En waar je bij kunt sturen om je plannen haalbaar te maken. Want ik gun het iedere onderneemster dat zij een eerlijk salaris verdient met haar mooie business.

Maar hoe komt het dat het zo goed gaat met mijn eigen plan. Doe ik dat allemaal zelf? Nou, nee, dat niet. Ik heb iemand die me elke twee weken even die schop onder m’n achterste geeft. Niet letterlijk, maar het voelt wel zo. Millie Gietman ontmoette ik in november terwijl we allebei aan ons plan voor 2020 werkten. Daar ontstond een leuk contact en we voelden beiden dat we de drive van die dagen nog vast wilden blijven houden. Zouden we in ons uppie daar sterk genoeg voor zijn?

Millie werkt als strategisch sparringpartner met creatieve ondernemers en professionals. Met haar begeleiding en feedback brengt zij overzicht en structuur én helderheid in het denken, de doelen en het doen van haar klanten.

Inmiddels hebben we elke twee weken een kort contactmoment. Millie vertelt mij hoe het met haar acties gegaan is. Welke stappen zij heeft gezet om aan haar mooie plan te werken. En welke van de acties die ze de komende week gaat nemen voor haar de grootste impact gaat hebben. En ik moet dan ook vertellen hoe het met mijn acties staat.


Tja… als ik onze afspraak dan weer in m’n agenda zie staan weet ik dat ik aan de bak moet. Voor haar. Om zelf geen flater te slaan. Maar vooral voor mezelf omdat ik graag wil dat ik dit jaar echt dat leuke salaris met m’n bedrijf ga verdienen als ik in gedachten had. Ik ben blij met onze contactmomentjes!

En jij? Wie geeft jou die schop onder je achterste? Neem jij jezelf en je bedrijf al serieus. Ga er voor, je kunt het! En ja, als het nodig is help ik je hier graag bij.

VRAAG EEN GRATIS WINSTGESPREK AAN EN ONTDEK WAAR BIJ JOU NOG WINST TE HALEN IS.

Scroll naar top
Credo Financiële Administraties draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches