Waarom WINST maken met jouw bedrijf WEL belangrijk is.

In mijn werk ontmoet ik veel leuke creatieve onderneemsters. Ik geniet enorm van hun creativiteit. Van hun passie en van het werk wat zij creëren.

Wat ik ook veel bij creatieve ondernemers zoals hen zie: het geld was helemaal niet de reden waarom ze ondernemer zijn geworden. Dat ondernemer worden ging eigenlijk vanzelf. Ze zijn hun passie achternagegaan. Daar begonnen ze geld mee te verdienen. Ze schreven zich daarom ook maar in bij de KvK. En toen waren ze ineens ondernemer…

Een veel gehoorde gedachte: 

Als ik er maar rond van kan komen, dan is het al prima

Maar is dat wel zo? Dit is de reden dat ik je graag vertel waarom ik het maken van winst echt belangrijk vind. Want wat betekent winst en wat kan je er mee doen?

Als jij als ondernemer een winstgevend bedrijf hebt, is jouw bedrijf gezond. Dit is de plek waar jij je creativiteit kunt laten stromen. Dit is de plek waar jij groeit en bloeit. En waar je ook je eigen inkomen verdient. Hoe gaaf is dat! Geniet hiervan. Dit is meer waard dan ‘je kunt er van rondkomen’.  En ook anderen genieten van jouw talenten.

Tegelijk is het heel belangrijk dat jij een eerlijk salaris met jouw mooie job verdient. Als je geen winst maakt heb jij maar een dure hobby. Laten we wel zijn, geld heb je ook gewoon nodig! Als jij de supermarkt instapt om je boodschappen te doen kan je alleen maar met geld betalen, niet anders.

Als jij je zorgen moet maken over je inkomen, of over geld, dan staat dat jouw creativiteit in de weg. Deze zorgen houden je gedachten bezig, er is minder ruimte voor inspiratie en flow. Hoe gaaf als jij een inkomen verdient waarmee je een volwaardig salaris aan jezelf kunt betalen. Een salaris wat zeker zo hoog is als wanneer je in loondienst zou zijn. Een salaris wat waardering geeft aan het werk wat jij doet.

En daarbij, hoe gaaf is het als jij ‘meer’ winst maakt en voor nog meer mensen van betekenis kunt zijn. Niet alleen omdat ze van jouw werk genieten maar ook omdat jij meer financiële ruimte hebt. Hier gaan deuren mee open. Zelf deel ik graag van mijn financiële ruimte zodat ik daarmee kan helpen bijdragen op plekken van armoede of onrecht. Wat doe jij met het geld wat jij tot je beschikking hebt?

winst

Ik vind het dus wél belangrijk dat ondernemers winst maken met hun bedrijf. Ik strijd graag tegen de onnodige (financiële) armoede die er is onder ondernemers. Maar voor ondernemers zelf is dit wel iets waar zij bewust mee aan de slag moeten willen gaan. Besef dat dat gewoon kan! Het is een keus om hier passief of actief in te staan.

Misschien wil jij dit ook wel, maar weet je niet ‘hoe’. Geld vind je maar lastig. Je praat liever ergens anders over. Van belastingenveloppen krijg je het Spaans benauwd. Je durft geen inkomen uit je bedrijf te halen, want hoeveel kan ik er dan uithalen?

Al deze onzekerheid over geld en al deze financiële armoede is niet nodig. Ook jij kunt grip krijgen op jouw eigen geld. Ook jij kunt bewust sturen naar een financieel gezond bedrijf. In mijn gratis e-book help ik je in zes stappen op weg, zodat jij geld misschien ook nog wel leuk gaat vinden!

LEES HET E-BOOK
JE GELDZAKEN OP ORDE IN 6 STAPPEN

Tenslotte nog één ding. Als je met Profit First werkt ken je dit principe al.

Jouw salaris is iets wat je gewoon verdient, om het werk wat je doet. Je inzet wordt beloond. Dat zou jouw baas ook doen, als je die had.

Maar daarnaast is het gaaf om jezelf één keer per kwartaal een extra schouderklopje te geven. Want jij hebt die baas niet, die voor jou de route uitstippelt. Jij fixed dit allemaal zelf. Je bent ondernemer. Je steekt je kop uit. Je loopt risico’s. Jij moet opstaan en bijsturen als er dingen gebeuren die niemand had verwacht.  Jij doet dit… en daarom verdien jij elk kwartaal een winstuitkering!

Een winstuitkering? Ja, je leest het goed. Naast jouw vaste salaris betaal je jouzelf elke drie maanden een deel uit van de winst die er, na jouw salaris en alle belastingen, onder aan de streep nog is in jouw bedrijf. Begin juli doen jouw collega ondernemers die met Profit First werken dit. Ondernemers over de hele wereld geven zichzelf deze week hun winstuitkering over Q2-2022.

Je winst kan een klein bedrag zijn, ga dan samen met je vriendin buiten de deur een bakje koffie drinken! Met iets lekkers erbij natuurlijk. Maar dit kan ook een groter bedrag zijn. Wat zou je daar mee willen doen? Doe er wat leuks mee. Dit is helemaal voor jou! Geniet er van dat jij een financieel gezond bedrijf hebt. Geniet er van dat jij met jouw passie een leuk salaris verdient. En daarnaast jezelf ook nog eens een winstuitkering kunt geven.

Ook weten hoe jij meer winst kunt maken met jouw bedrijf? Vraag dan direct een gratis Winstgesprek aan!

Scroll naar top
Credo Financiële Administraties draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches