Ik vind het heel erg belangrijk dat vrouwelijke creatieve ondernemers een eerlijk inkomen met hun onderneming kunnen verdienen. Dit is één van de dingen waar ik hen het liefst mee help.

Waarom is dit inkomen zo belangrijk?

Als zelfstandig ondernemer ben jij de beste werknemer van je bedrijf. Het draait om jou! Jij hebt het idee van jouw onderneming bedacht. Jij steekt jouw tijd, jouw talenten, jouw inspiratie, jouw geld, jouw alles in je onderneming om hier iets moois van te maken. Zou jij hier dan geen eerlijke vergoeding voor kunnen krijgen?

Ja maar… het hoort toch bij het ondernemer zijn dat je hier 60 uur per week voor gaat en er (vooral in het begin) niets aan over houdt? 

 

Dan zeg ik: O, is dat zo?

Ik denk dat je op deze manier niet lang aan je onderneming kunt bouwen. 60 uur per week werken vraagt wel heel veel van jou. Je hebt geen tijd en energie meer voor je partner, je gezin, je vrienden, voor jouw sociale contacten. Geen tijd meer om te sporten, voor jouw eigen gezondheid. Zo brand je op. En dan? Wat bereik je daar mee?

Ja maar… ik heb dit inkomen nu niet nodig. Ik ben al blij als ik op 0 onderaan de streep uit kom. Ik hoef er niets aan over te houden.

Dan vraag ik je weer: Is dat zo?

Als je voor een baas werkt krijg je tenminste nog een beloning voor jouw tijd en inzet. Hoe kan je nu zo’n stuk van je leven, van jouw zijn, geven aan iets wat op sterven na dood is? 

Houdt jezelf niet zo klein. Weet dat het kan. Je kunt bouwen aan een financieel gezond bedrijf. Je kunt bouwen aan een onderneming waar jij een eerlijk salaris uit kunt halen. Minstens net zo veel als wanneer je voor een baas zou werken.

 

Maak hier wel eerst een heel concreet plan voor. Want zonder plan blijft je droom maar een wens.

Vorig jaar in november heb ik twee dagen apart gezet om aan het plan van mijn eigen bedrijf te werken. Ik maakte een plan voor 2020: hoeveel wil ik verdienen, welke omzet moet ik daarbij maken. Op welke manier kan dit. Welke klanten wil ik hiervoor aantrekken. Is dit haalbaar. En hoe richt ik mijn marketing dan in?

Zo heb ik dit jaar aan een onderneming gebouwd waar ik een eerlijk salaris mee kan verdienen.

Deze maand maak ik mijn plan voor 2021. Ik wil jou ook zo’n kans geven! Daarom organiseer ik weer een nieuwe ronde van mijn Winstraject!

Verdien ook een eerlijk salaris met jouw bedrijf!

Scroll naar top
Credo Financiële Administraties draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches