Geld maakt niet gelukkig… toch?

Als winstadviseur hoor je me vaak noemen dat ik je wil helpen om meer winst te maken. De focus ligt hier steeds maar op ‘geld’. En dan het liefst ook nog op ‘meer’ geld, ‘meer’ winst. Maar geld, wat is dat nu in het leven? Gezondheid kan je niet kopen. En geld maakt toch niet echt gelukkig?! Nee, je hebt gelijk. Ik ben het helemaal met je eens. Als die euro’s of veel bezit je enige doel zijn ben je straatarm. Want er is veel meer!

Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel bar handig

Gels is alleen wel heel erg handig

Als ik in de supermarkt kom en daar een kar vol met boodschappen wil afrekenen voor ons gezin dan heb ik daar toch echt geld bij nodig. En iets ‘meer’ van die euro’s geven jou ook de mogelijkheid om eens iets heel lekkers op je dagelijkse boterham te doen. Geld is nu eenmaal het ruilmiddel in onze maatschappij. Om iets te kunnen kopen heb je geld nodig.

Geld schept mogelijkheden.

Jij kunt met je geld ook heel waardevolle dingen doen. Geld geeft je de mogelijkheid om anderen blij te maken. Zo neem ik m’n vriendin binnenkort mee uit lunchen. Zonder geld had ik hier niet over nagedacht. Nu maken we er een waardevol moment van samen, waar we later op terug kunnen kijken. 

 

Dat zijn nog maar de kleine dingen. Als je meer geld hebt, kan je ook meer van betekenis zijn. Allereerst voor de mensen die dicht bij je staan. Maar ook voor de armoede of het onrecht verder weg op deze wereld. Jouw geld maakt daar dingen mogelijk. Hier wil ik wel graag bergen geld voor hebben!

Als je mij dus weer hoort over ‘geld’ en over ‘meer winst maken’ dan weet je nu wat ik daar mee bedoel. Geld geeft me de mogelijkheid om van betekenis te zijn. En dan herhaal ik nog maar eens wat ik m’n vader zo vaak heb horen zeggen: Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel bar handig!

LEES HET E-BOOK JE GELDZAKEN OP ORDE IN 6 STAPPEN

Scroll naar top
Credo Financiële Administraties draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches