De verleiding van chocolade
en jouw bedrijf

Wat is tip nummer één als je wilt gaan lijnen? Juist: zorgen dat die reep chocolade waar jij zó dol op bent niet in huis is! 
Als je een doel wilt bereiken, je wilt afvallen, dan zorg je dat er geen verleidingen zijn. Je hoeft niet 10 keer naar de koelkast te lopen, want die reep ligt er niet. Je kan er niet aankomen, want die lekkere reep is nu niet goed voor jou. En natuurlijk kan je naar de winkel om daar alsnog een reep te halen. Maar hier moet je extra moeite voor doen. Je maakt dan een heel bewuste keuze.
Melk met karamel-zeezout is jouw lievelingssmaak toch? Als je deze wel gewoon in je keukenkastje hebt liggen? Dan is de kans groot dat in een onbewaakt ogenblik de verleiding te groot is en je toch een blokje (of meer) neemt.
Maar wat heeft dit nu met jouw bedrijf te maken?
Eerder vertelde ik al hoe je met de methode van Profit First het geld binnen jouw onderneming verdeelt over verschillende potjes. Dit geeft inzicht. Je hebt nu een kleiner potje waar je kosten uit betaald moeten worden. Maar je zult zien… op een bepaald moment wil je graag een uitgave doen, maar er zit niet genoeg geld in jouw kostenpotje. Wat nu? Nu komt het er op aan dat je op creatieve en bewuste manier met je uitgaven om gaat. 

Al zou het nu wel heel makkelijk zijn om even wat geld uit een ander potje te ‘lenen’. Uit het potje belastingen bijvoorbeeld. Want het geld wat je hier in hebt gespaard hoeft toch pas later te worden betaald. Dan stop ik het er dan wel weer in terug! Toch? En dit is die verleiding. 

Eén ding: belastinggeld is niet van jou. Dit moet je afdragen aan de Belastingdienst. Dus als jij een aanslag moet betalen en hier niet genoeg voor opzij hebt gezet, dan heb je echt een probleem. Hier moet je dus echt van af blijven.
Daarom maken we met Profit First ook gebruik van een tweede bank. Je opent bankrekeningen bij een andere bank. Je belastinggeld en de helft van je winst gaat naar de tweede bank. Uit het oog, uit het hart. Zo zie je dit geld niet meer staan en is je (belasting)geld geen verleiding voor je.
Scroll naar top
Credo Financiële Administraties draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches